Головне

Євро-2012. Україна - Швеція. Шевченко - Ібрагімовіч 2:1

12.06.2012 00:27 3374 0
Євро-2012. Україна - Швеція. Шевченко - Ібрагімовіч 2:1

11 червня 2012 року - історична дата для України. Саме у цей день футбольна збірна вже можна писати провела свій перший поєдинок на чемпіонаті Європи. Суперником "синьо-жовтих" у дебютній зустрічі стали шведи, яких у такій кількості на території України не було від часів Полтавської битви. А це понад 300 років.

Вдаватися в історію та порівнювати хто кого під Полтавою переміг немає сенсу, адже тоді як з одного боку були представники Запорізького війська, так і з іншого. Цього разу вся увага була прикута до НСК "Олімпійський", і вболівали українці лише за своїх футболістів.

Олег Блохін вирішив зіграти зі Швецією в атакуючий футбол. У такий, який приніс результат у товариському матчі проти Естонії. Воно і не дивно, інші спаринги напередодні Євро-2012 його підопічні програли. Єдиним виключенням у стартовому складі стала поява Андрія Шевченка. З Естонією з перших хвилини грав Девіч.

І яким же вдалим виявилося це рішення Блохіна. Шевченко не тільки відграв на належному рівні, але й зробив дубль. І не просто забив, а зробив це головою в обох випадках. Такий факт, беручи до уваги зріст оборонців Швеції, примушує пригадати найкращі роки кар'єри легендарного форварда України. Проводжав "Олімпійський" Андрія овацією, стоячи. Олег Володимирович просто вирішив поберегти ветерана, який тепер претендує на звання кращого бомбардира турніру, до наступних матчів. У даній ситуації поєдинки проти Франції й Англії стають ще більш важливими.

Як такого, атакуючого футболу, загалом, не вийшло. Хоча тут є свої об'єктивні причини - ніхто не хоче ризикувати у першій зустрічі. Тому прикладом є гра Іспанії, Франції й Англії. Якщо вже такі гранди грають на результат, то що можна казати про Україну чи Швецію. Водночас, ініцативою повністю володіли "синьо-жовті". Підсумковий відсоток володіння м'ячем став 66 на 34. У грі зі Швецією, яка є завсідником різноманітних фінальних частин, такі дані є для нас несподіваними, проте приємними.

Ще одним позитивним моментом стало те, що Україна швидко відігралася. Тобто не розсипалася, а пішла в атаку. І неважливо тепер говорити що було б, якби Ібрагімовіч забив наприкінці першого тайму, коли м'яч влучив у стійку. Все сталося так, як сталося. І нам від того не може бути не добре.

По прізвищам. П'ятов кілька разів показав свій клас. Особливо пригадується надпотужний постріл Златана у другому таймі, коли Андрій невідомо яким чином зумів перебудуватися. Селін сподобався на лівому фланзі. Були мінуси у довгих передачах уперед, які деколи були у нікуди. Михалик, Тимощук, Гусєв, Воронін - на належному рівні. Хачеріді на відсотків 75-ть зі своїм завданням у вигляді Ібрагімовіча справився. Є таке відчуття, що вперше Євген з таким опонентон зіткнувся. Ярмоленко сьогодні багато на оборону грав, але записав гольову передачу. Можливо, більшого хотілося б від Назаренка та Коноплянки. Однак Сергій і так відбігав більше 10 кілометрів у 32 роки.

Підвести певні підсумки. Так, ейфорія від перемоги є. Однак це лише Швеція, при всій до неї повазі. Якби не виграли цей матч, то, очевидно, робити на Євро нам не було чого. Тепер буде перевірка Францією, яка сьогодні добряче поганяла Англію. Саме підопічні Блана виглядали покраще. До зустрічі 15 червня у Донецьку. І головне - спуститися з небес на землю.

Коментарі ()