Головне

Європарламент відмовився від офіційного бойкоту Євро-2012 в Україні

24.05.2012 15:24 316 0

Депутати Європарламенту не підтримали ідею організації офіційного бойкоту матчів Євро-2012 на території України у зв'язку з кримінальним переслідуванням екс-прем'єра країни Юлії Тимошенко.

На засіданні найвищого законодавчого органу в четвер була прийнята чергова резолюція щодо ситуації в Україні.

"В Європарламенті сподіваються, що чемпіонат Європи з футболу 2012 в Польщі та Україні пройде з успіхом", - йдеться в документі.

"Європейські політики, які мають намір відвідати матчі Євро-2012 на Україну, повинні чітко і відкрито заявити про свою позицію щодо ситуації в країні, а також знайти можливість відвідати політичних ув'язнених", - зазначається далі.

Незважаючи на загальний критичний характер резолюції, в ній не міститься ні прямих згадок про можливі санкції відносно офіційного Києва, ні рекомендацій на адресу Єврокомісії бойкотувати майбутній чемпіонат Європи з футболу.

"Єврокомісія ніколи не використовувала вираз "бойкот" стосовно до Євро-2012, хоча більшість її членів не мають наміру відвідувати матчі на території України", - сказав на цьому тижні єврокомісар з розширення і політики сусідства Штефан Фюле, пише ИТАР-ТАСС.

Коментарі ()