Головне

Експерт: Першість Європи суттєво на курс валют не вплине

14.05.2012 13:37 279 0

Євро-2012 суттєво на курс валют в Україні не вплине, але різниця між купівлею та продажем суттєво може розсунутися.

Таку думку висловив економічний експерт Олександр Охрименко, котрий вважає, що зокрема, в містах проведення ми зможемо побачити, що курс купівлі перш за все буде дуже занизький.

"Євро-2012 суттєво на курс не вплине. Єдине, це в деяких пунктах "Обмін валют" за курсом Нацбанку 8,05 можна буде побачити курс 7,9, на вокзалах можливо 7,8 поки ніхто не роздивиться", – зазначив він.

Охріменко зауважив, що перш за все курс валют не змінеться, тому що сума валюти вона буде дуже маленька.

"В найкращому випадку це може бути півмільярда доларів. Це дуже мало, і на сьогодні це не гроші вже. Також приток валюти буде короткочасним, тобто суттєвого притоку не буде", – сказав він.

Між тим, за словами експерта, "чорних" ринків валюти не буде однозначно, оскільки правоохоронні органи контролюють і не допустять створення таких ринків.

"Єдине, це різниця між купівлею та продажу суттєво може роздвинутися. В містах проведення ми зможемо побачити, що курс купівлі перш за все буде дуже занизький", – резюмував він.

 Нагадаємо, експерти припускають, що Євро-2012 може обрушити курс долара. Зокрема, екс-міністр економіки Володимир Лановий вважає, що у зв'язку з проведенням чемпіонату курс долара може досягти позначки 6-7 грн, пише УНН.

Коментарі ()