Головне

На французькій євробазі кладуть новий газон, а Блан житиме в номері Луческу

24.04.2012 09:25 322 0

Тренувальна база донецького "Шахтаря" в селищі Кірша на 85% готова прийняти в себе збірну Франції на Євро-2012.

Про це в коментарі Інформаційному центру "Україна-2012" повідомив директор департаменту спортивних об’єктів футбольного клубу "Шахтар" Юрій Такташов.

За його словами, такий відсоток готовності свідчить про те, що на базі потрібно зробити лише деякі переулаштування – виконати таким чином вимоги збірної Франції, а усе решта – було готове ще до Євро-2012.

"Спеціально для французів ми реконструюємо основне поле для тренувань. На ньому ми замінимо трав’яне покриття, яке придбаємо в Києві. На купівлю газону та його улаштування піде близько 50 тисяч доларів – їх заплатить збірна Франції", - зазначив керівник бази.

Загалом, як розповідає пан Такташов, французам для користування буде виділено 4 поля – 2 біля дороги, яка веде до бази, - там будуть проходити відкриті тренування збірної, а також одне основне поле для тренувань і одне додаткове.

Загалом, за словами директора департаменту спортивних об’єктів "Шахтаря", близько 60 представників збірної Франції поселяться на базі. Із них 30 членів колективу (футболісти та тренери) проживатимуть в основному корпусі "Кірши", решта – в будівлі, де мешкає дублюючий склад "Шахтаря".

Як розповідає пан Такташов, наразі тривають перемовини щодо пристосування бази до побажань керівництва збірної Франції.

"Особливих чи надзвичайних завдань французи не ставили, хіба що зробити переміщення меблів у номерах. Щодо кухні, то готуватиме український персонал, але приїде французький шеф-кухар. Під час приїзду до Донецька французький кухар відвідав місцеві магазини та ринки, ретельно придивляючись до продуктів", - зазначив він.

"На побажання гостей на базу привезуть кілька ігрових приставок та моніторів для ігор – деякі футболісти, таким чином, знімають напруження. Для прихильників інших видів дозвілля тут є більярд, настільний теніс, шахи та шашки, а ще – риболовля у місцевій водоймі", - повідомив футбольний функціонер.

Юрій Такташов також розповів, що номер наставника "Шахтаря" Мірча Луческу на період базування на Євро займе головний тренер французів Лоран Блан.

"Звичайно, у кімнаті Містера зроблять певні перестановки, відповідно до побажань Блана. Самі розумієте, щоб там не казали, але спортсмени – люди забобоні. Для них розташування чи то стола, чи то стільця – має особливе значення. Що стосується кімнат гравців, то для них із двомісних номерів ми робитимемо одномісні. Для цього спеціально збираємося придбати ширші ліжка. Хто за них заплатить – поки що з французами ведемо перемовини", - резюмував директор департаменту спортивних об’єктів "Шахтаря".

Коментарі ()