Головне

У Польщі посадили екс-міністра спорту, при якому країна отримала Євро-2012

18.04.2012 10:45 462 0

Екс-міністр спорту Польщі Томаш Ліпєц, при якому Польща разом з Україною отримали право проводити Євро-2012, за корупційні дії засуджений до ув'язнення на термін 3,5 року.

Йому також заборонено обіймати посади у державній адміністрації упродовж 10 років.

Вирок суду ще не набув чинності, тому адвокати колишнього міністра подаватимуть апеляцію, повідомляє РАР.

"За чотирма з п’яти звинувачень у корупції екс-міністр спорту отримав 3,5 роки ув’язнення, 10-річну заборону обіймати посади у державній адміністрації та зобов'язаний відшкодувати завдані збитки",- інформує РАР.

Суд визнав доведеною провину Ліпєца в отриманні хабара у розмірі щонайменше 100 тис. злотих (понад 30 тис. доларів) за сприяння у працевлаштуванні на посаду заступника Центрального осередку спорту (COS).

Крім того, доведено, що він фіктивно працевлаштував няню своєї дитини в COS, іншу особу – у відділі обслуговування стадіону X-ліття, хоча на цьому місці вже фактично будувався Національний стадіон.

На момент оголошення вироку екс-міністр відсидів у СІЗО 9 місяців.

Водночас, до 10 місяців ув’язнення з відстрочкою на 3 роки засуджено дружину Ліпєца за схиляння до неправдивих свідчень на користь колишнього міністра. Крім того, 3 роки ув’язнення за одержання хабара у розмірі 170 тис. злотих (понад 50 тис. доларів) отримав спільник Ліпєца - один із працівників Міністерства спорту.

Ліпєц був міністром спорту в уряді Ярослава Качинського з жовтня 2005 року по липень 2009 року. Україна і Польща отримали право проводити Євро-2012 у квітні 2007 року, нагадує УКРІНФОРМ.

Коментарі ()