Головне

Харківський школяр розробив мобільний додаток для уболівальників Євро-2012

14.04.2012 14:05 357 0

Харківський дев'ятикласник Денис Даниленко розробив до Євро-2012 мобільний додаток, що стане у пригоді гостям чемпіонату.

Про це кореспондентові розповів науковий керівник проекту, вчитель інформатики Харківського технологічного ліцею №9 Ілля Батозький.

"Додаток створений для того, щоб допомогти гостям української частини Євро-2012 ознайомитися зі стадіонами. Тобто, в додатку є вся необхідна інформація про головні спортивні арени Києва, Харкова, Донецька і Львова: фото, схема розміщення секторів, інша корисна інформація", - зазначив Батозький.

Крім того, додаток виконує функцію GPS-навігатора. Уболівальник, завдяки цій програмі, зможе дістатися до стадіону з будь-якої точки міста. Додаток підтримує 3 мови: українську, російську та англійську. Робота над проектом велася кілька місяців. Усю необхідну інформацію надало керівництво стадіонів.

Науковий керівник підкреслив, що проект готувався на конкурс творчих робіт Малої Академії Наук у секції "інформатика". Проект потрапив у п'ятірку найкращих робіт регіону, одна з компаній-виробників вже схвалила доробок юного харків’янина, пише ukrinform.ua. 

Коментарі ()