Головне

Під час Євро центр Києва буде пішохідним

02.04.2012 21:51 292 0

У центрі Києва в дні матчів Євро-2012 перекриють рух транспорту на 16 вулицях і провулках, та звільнять від авто маршрут до НСК "Олімпійський" для шведських фанів.

На весь період чемпіонату закриють проїзд Хрещатиком та станцію метро "Майдан Незалежності", повідомили представникам НСК "Олімпійський" в Головному управлінні Євро-2012 Київської міськдержадміністрації.

Як зазначили представники установи, обмеження руху транспорту на період чемпіонату закріплені у відповідних розпорядженнях КМДА.

Зокрема, у дні матчів турніру (11, 15, 19, 24 червня та 1 липня 2012 року) для створення пішохідних маршрутів у центрі міста обмежать рух транспорту на 14 вулицях, площі та бульварі.

Планують перекрити: вул. Червоноармійську (на ділянці від вул. І. Федорова до бульв. Т.Шевченка); вул. І. Федорова (від вул. Червоноармійської до Предславинської); вул. Димитрова (від вул. Червоноармійської до Анрі Барбюса); вул. Анрі Барбюса (від вул. I. Федорова до Димитрова); пров. Лабораторний (від вул. Літньої до Федерації футболу України); вул. Фізкультури (від вул. Горького до НСК "Олімпійський"); вул. Жилянську (від вул. Горького до Ш.Руставелі); вул. Саксаганського (від вул. Горького до Еспланадної); вул. Ш.Руставелі; вул. Еспланадну; вул. Рогнідинську; Бессарабську площу (проїзд по вул. Басейній та Крутому спуску залишиться відкритим); вул. Скоропадського; бульв. Л.Українки (від вул. Госпітальної до пров. Щорса); пров. Госпітальний, вул. Госпітальну.

Рух транспорту на території офіційної фан-зони перекриють на весь період Євро-2012. Зокрема, з 28 травня по 7 липня закриють проїзд Хрещатиком від вул. Інститутської до Б. Хмельницького. З 7 червня до 2 липня буде перекрита для входу і виходу станція "Майдан Незалежності". Закриють і підземні переходи на Хрещатику і Майдані. З 25 травня по 7 липня заборонено буде паркуватися на вулицях Б.Хмельницького та Прорізній (ділянки від Хрещатику до Пушкінської).

Корективи у рух транспорту міста внесуть і вболівальники зі Швеції. У дні матчів, коли змагатиметься збірна Швеції (11 червня, 15 червня і 19 червня 2012 року) фани планують провести громадські акції у підтримку своєї команди на площі Дзержинського (Либідській) та пройти маршем вулицями Горького та Саксаганського до Північних воріт стадіону НСК "Олімпійський". На період проведення акцій рух транспорту за цим маршрутом закриють.

На час турніру киянам та гостям столиці рекомендують утриматись від поїздок власним транспортом, щоб розвантажити центр міста. Для громадян, які мешкають у межах транспортного периметру, спеціальні перепустки виготовлятись не будуть. Транспорт будуть пропускати за межі периметру за пред'явленням документу, який засвідчує факт проживання в даному місці.

Коментарі ()