Головне

Польща спрощує отримання віз для футбольних уболівальників з України

02.04.2012 17:20 253 0

Консульські установи Республіки Польща в Україні спрощують процедуру отримання віз для учасників, уболівальників і організаторів Євро-2012 напередодні турніру.

Про це заявив у понеділок на прес-конференції у Києві Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін.

"У кожному пункті прийому візових заяв у регіонах України створені спеціальні віконця. Організовані групи вболівальників обслуговуватимуться першочергово. Для обслуговування вболівальників Євро-2012 на час турніру буде збільшено персонал консульств. Враховуючи те, що збільшиться потік бажаючих отримати візи, термін опрацювання заявок для невболівальників буде збільшено з 5 днів до 2-3 тижнів", - сказав Літвін.

Він також наголосив, що представники консульств звертаються до всіх громадян України з проханням завчасно подбати про дозвіл на в'їзд на територію Польщі для відвідування матчів Євро-2012.

Керівник візового відділу, перший радник Посольства Республіки Польща у Києві Рафал Вольскі, у свою чергу, повідомив, що посольство забезпечило можливість подати документи на отримання візи якнайближче до місця проживання і без необхідності особистого відвідання.

"Такі пункти прийому візових заяв є у Дніпропетровську, Донецьку, Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Харкові, Житомирі та Києві. Крім того, передбачено відкрити такі пункти й в інших регіонах України. У цих пунктах будуть створені спеціальні місця-віконця для прийому таких заяв для обслуговування уболівальників Євро-2012", - підкреслив він.

Вольскі також звернув увагу, що розмір консульського збору незмінний - 35 євро. Окремим категоріям громадян надаватимуться безкоштовні візи, зокрема для членів офіційних делегацій, футболістів, суддів, лікарів, організаторів турніру від української сторони, волонтерів.

Додаткову інформацію щодо подання візових документів розміщено на сайті Консульського відділу Посольства Польщі в Україні, повідомляє ukrinform.ua.

Коментарі ()