Головне

Угорщина може спростити перетин кордону з Україною до Євро

28.03.2012 22:08 208 0

Україна і Угорщина розглядають можливості збільшення пропускної спроможності та спрощення процедури перетину спільного кордону напередодні Євро-2012.

Про це йшлося на п'ятому засіданні Українсько-Угорської міжурядової змішаної комісії з питань транскордонного та прикордонного співробітництва, яке проходить 28-29 березня у місті Войо Саболч-Сатмар-Березької області Угорщини під головуванням Міністра надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги та Державного секретаря Міністерства юстиції та адміністративних питань Угорщини Еріки Сабо.

"У зв'язку з проведенням у цьому році в Україні і Польщі фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, комісія проаналізувала можливості збільшення пропускної спроможності і прискорення руху транспорту і пасажирів через угорсько-українські прикордонні переходи. Намічено заходи, які створять умови під час проведення чемпіонату для легшого і швидшого перетину спільного кордону", - повідомила на прес-конференції Еріка Сабо.

Як зазначила угорський держсекретар, нинішнє засідання проводиться вже вдруге після трьохрічної перерви у роботі комісії, і вже досягнуто певних результатів.

Під час засідання розглядатимуться питання про надання віз громадянам та механізми здійснення перетину кордону, перевірки автомобільного та залізничного руху на кордоні. Також увага буде приділена стану та перспективам розвитку інфраструктури пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні.

Обговорюватиметься також стан співробітництва двох країн у сфері захисту природного навколишнього середовища, у галузі сільського господарства та туризму, а також співробітництва прикордонних територій України та Угорщини з соціальних питань, пише ukrinform.ua.

Коментарі ()