Головне

Мінкульт наприкінці березня розгляне пропозиції щодо культурної програми Євро

17.03.2012 17:06 153 0

Міністерство культури України наприкінці березня розгляне пропозиції музеїв і театрів щодо культурної програми Євро-2012.

Про це заявив міністр культури Михайло Кулиняк.

"Робота з підготовки до Євро не зупиняється, вона зараз активізується. До кінця місяця ми зберемо Музейну раду разом з ІКОМом (Український національний комітет Міжнародної ради музеїв - Ред.) і послухаємо їхні пропозиції", - зазначив Кулиняк.

"Ми відпрацьовуємо роботу по репертуару. Ми будемо також збирати раду директорів театрів", - додав він.

За словами міністра, на основі цих пропозицій буде сформовано культурну програму для туристів у містах, які прийматимуть Євро.

"Ми скоординуємо цю роботу і тоді зможемо цілісну програму щодо Євро сформувати", - підкреслив Кулиняк.

За його словами, Мінкультури також долучиться до проведення церемонії закриття чемпіонату, що, як відомо, відбудеться в Україні.

"Ми знайшли порозуміння з віце-прем'єром Борисом Колєсніковим, що ми, звичайно, наскільки зможемо, долучимося до її проведення. Я думаю, найближчими тижнями ми проведемо спільне засідання і тоді зможемо чітко відповісти, як виглядатиме концепція закриття Євро", - наголосив міністр.

Кулиняк додав, що підтримав ініціативу керівництва Національного цирку.

"Вони запропонували встановити великі плазмові екрани - це буде ще один майданчик для перегляду вболівальниками матчів Євро. Я таку ініціативу підтримав, тому що це ще одне джерело прибутку для цього закладу", - цитує його ukrinform.ua.

Коментарі ()