Головне

Міністр фінансів України: Євро-2012 принесе позитивний ефект

15.03.2012 13:38 298 0

Навіть якщо інвестиції в будівництво стадіонів до чемпіонату Європи-2012 в найближчому майбутньому не окупляться, її країна може отримати вигоду з інших об'єктів інфраструктури і проведених економічних реформ.

Таку думку висловила міністр фінансів України Тетяна Єфименко в своєму виступі на 2-й Міжнародній конференції по забезпеченню безпеки в спорті в Досі.

"Ми знаємо, що у великих спортивних подій можуть бути різні наслідки: якісь принесли відчутну вигоду, а інші викликали серйозний фінансова криза. Спробували зрозуміти, як в результаті отримати вигоду на користь всій країні", - зауважила вона.

"Без сучасних підходів у реформуванні економіки не можна підготувати успішне спортивний захід. Ми запустили цей процес два роки тому. І розраховуємо отримати позитивний ефект", - зазначила вона.

"Зрозуміло, економіка пов'язана з політикою. І там, і там йдуть складні процеси, які не завжди можна прорахувати. Але кризи, які трапляються з усіма країнами, можна використовувати на благо. Адже після криз починається ріст.

"У будь-якому випадку у нас буде інфраструктура: це дороги, аеропорти, об'єкти туризму, а також база для бізнесу - закони, які забезпечать його підтримку. У мене є сумніви по стадіонах, у багатьох країн з їх будівництвом пов'язаний не кращий досвід. Однак ми вкладаємо не тільки в арени і великий спортивний захід, а й у майбутнє - в нове покоління", - цитує Єфименко sport-express.ru.

Коментарі ()