Головне

Шахісткам ввели суворий дрес-код

13.03.2012 20:54 311 0

Європейський шаховий союз ввів суворий дрес-код з метою звести до мінімуму випадки, коли шахістки приходять на гру одягнені самим неналежним чином

Так у 2004 році російська чемпіонка Марія Манакова позувала практично голою на обкладинці журналу "Спід-інфо", щоб популяризувати шахи, а трохи пізніше представниця Англії Йованка Хуска спробувала створити грі більше інтригуючий імідж, знявшись в дуже відвертій сукні на величезній шахівниці .

Тепер подібні наряди опиняться під забороною, поряд з низькими декольте і міні-спідницями.

Для чоловіків відтепер припустимі довгі джинси і брюки; сорочки і довгими або короткими рукавами або футболки і поло; спортивні куртки або піджаки; мокасини або кеди (шкарпетки обов'язкові). Одяг повинен бути чистою, вигладженою, не повинен мати ознак надмірної заношенность, на ньому не повинно бути дірок, від нього не повинно погано пахнути.

Для жінок допустимі блузки (розстебнуті не більше ніж на два гудзики), водолазки, футболки чи поло; брюки, джинси, спідниці або плаття (довжина не вище 10 см над коліном); туфлі на підборах чи без каблуків або кеди (шкарпетки обов'язкові), тоді як шльопанці заборонені. Дозволені очки (у тому числі сонячні), але заборонені капелюхи (якщо тільки вони не є релігійним атрибутом).

Для обох статей рекомендовано, щоб "зовнішній вигляд був гармонійним і не надмірно яскравим", пише mignews.com.ua.

Коментарі ()