Головне

Від завтра вболівальникам Євро можна подавати документи на візи в Польщу

07.03.2012 19:45 283 0

З завтрашнього дня, 8 березня, можна подавати документи на отримання віз для відвідування футбольних матчів Євро-2012 в Польщі.

Серед усіх 16 країн учасниць лише українці і росіяни мають потребу у візах, пише "Дело".

МЗС Польщі закликає всіх уболівальників заздалегідь подавати документи. Згідно з Візовим кодексом ЄС, подавати анкету на візу можна не раніше, ніж за 3 місяці до початку планованої поїздки. І робити це можна вже з 8 березня 2012 року.

Завдяки вчасному початку візових процедур футбольні фанати зможуть уникнути черг і заздалегідь запланувати своє перебування в Польщі. Всі візові заяви має бути зареєстровано через інтернет на сторінці https://secure.e-konsulat.gov.pl/

Щоб отримати візу, необхідно зареєструватися в системі "Електронне консульство" на офіційному сайті посольства Польщі, ввести свою заповнену анкету в систему (зробивши в ній позначку "на Євро-2012"), роздрукувати її і з нею прийти в консульський відділ.

Візи будуть оформляти за прискореною процедурою, і вони можуть бути багаторазовими на термін проведення чемпіонату.

"Діє правило, що квитка на матч Євро-2012 і страховки досить для отримання шенгенської візи в диппредставництві Польщі", – на своїй сторінці в соціальній мережі Твіттер повідомив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Вболівальники – громадяни країн, яким потрібна віза, – будуть отримувати візи на підставі оригіналів квитків на матчі. Зазначимо, що це не скасовує право у відмові видачі візи для людей, що перебувають в Інформаційній системі Шенген або в списку осіб, в’їзд на територію Польщі яких є небажаним. В цьому разі навіть за наявності квитка можна отримати відмову в отриманні візи.

Уболівальники, які поїдуть на Євро-2012 в Польщі, але у них не буде квитків на матчі, можуть звертатися за звичайними туристичними візами. При цьому вони будуть проходити за звичайною процедурою. Консульства обіцяють докласти максимум зусиль для термінового розгляду таких звернень.

Польські дипломати інформують, що на території України подавати документи на візи можна в консульствах і візових центрах. А також вдаватися до послуг акредитованих туристичних фірм, контакти яких можна знайти на інтернет-сторінках консульств Польщі, зазначає zik.ua.

Коментарі ()