Головне

Через допінг-скандал Україна отримала ще дві медалі першості Європи

17.02.2012 17:00 303 0

Дискваліфікація Ольги Коробки стала не єдиною важливою подією: відбувся активний перерозподіл медалей першості Європи.

Виявилося, що позитивна проба була і у чемпіона Європи-2011 в категорії понад 105 кг росіянина Дмітрія Лапікова. Завдяки цьому львів'янин Ігор Шимечко, який був другим у двоєборство, поміняє срібло на золото і додасть його до вже наявної нагороди вищої проби континентальної у ривку.

Таким чином, вихованець тренера Ярослава Мартинюка вже став дворазовим чемпіоном Європи. Чеху Іржі Орсага тепер дістануться срібло в сумі і золото у поштовху, Іраклію Турманідзе з Грузії і турку Беньяміну Судасу - срібні медалі відповідно в ривку і поштовху, а Євгену Жарнасеку з Білорусії - три бронзи.

Посміхнулася доля і Марії Відливанній з Івано-Франківська (категорія до 53 кг), яка після дискваліфікації тричі срібної вірменки Елен Григорян поміняє свою четверту позицію у ривку на бронзову медаль, а її сума тепер уже не п'ята, а на сходинку вище. Німкені Джулії Роде дістануться два срібла (ривок і сума), бронза (поштовх), туркені Айсегуль Кобан - срібло (поштовх) і бронза (двоборство).

Дискваліфікований у вазі до 77 кг румун Александру Рошу змушений буде віддати бронзові нагороди в сумі і поштовху словаку Річарду Ткачу. Виявилася позитивною і проба у екс-українця Анатолія Мушика (до 85 кг), який виступає нині за Ізраїль. Його бронзова нагорода в ривку стане надбанням вірменина Едгара Геворгяна.

А от співвітчизник останнього Геворг Погосян (до 94 кг) з тієї ж причини три бронзи тепер презентує литовцеві Аурімасу Дідзбалісу (сума і поштовх) і росіянину Андрію Деманову (ривок), пише sport-express.ua.

Коментарі ()