Головне

Костевич визнано найкращим стрільцем 2011 року

17.02.2012 13:27 527 0

Олімпійські чемпіони афінських Ігор-2004 українка Олена Костевич і китаєць Чжу Цинань стали володарями звання "Кращий стрілець 2011 року".

Про це повідомляється на офіційному сайті Міжнародної федерації спортивної стрільби (ISSF), що проводила опитування серед спортсменів, тренерів і представників ЗМІ.

"Престижний титул цим спортсменам було присвоєно за видатні результати протягом усього минулого сезону, а також за великий внесок у розвиток спортивної стрільби й популяризацію цього виду спорту", - зазначається у повідомленні ISSF.

Спортсменку з Чернігова, що очолює світовий рейтинг у стрільбі з пневматичного пістолета, було удостоєно цього титулу вдруге у своїй кар'єрі. У 2002-му, вигравши чемпіонат світу у фінському Лахті, її визнали кращою у світі у віці 16 років.

За підсумками нинішнього опитування Олена Костевич набрала 84 очок, набагато випередивши інших чотирьох номінанток. В італійки Джессікі Россі, що посіла друге місце, - 48 пунктів.

Чжу Цінань у спорі за першу позицію всього на 5 очок випередив Сергій Мартинова з Білорусі (66 і 61 відповідно), пише УКРІНФОРМ.

Коментарі ()