Головне

Київ для туристів під час Євро буде вдвічі дорожчий за Варшаву - експерти

15.02.2012 08:39 265 0

Перебування у Києві під час Євро-2012 коштуватиме іноземному туристу вдвічі дорожче, ніж у Варшаві.

Про це на прес-конференції на тему: "Чому іноземні туристи бояться їхати на Євро-2012 до Києва?" у вівторок заявили експерт Інституту практичної політики Світлана Кушнір та активіст руху хостелів, координатор ініціативи "Київ - гостинне місто!" Юлія Шкурко.

"У Києві стандартна мінімальна за сім днів перебування за booking (міжнародна система бронювання) становить 1440 євро. У Варшаві за сім днів, при тому, що там також підвищилися ціни у зв'язку з Євро-2012, - це 660 євро", - сказала Шкурко, додавши, що українські ціни перевищують "усі можливі стандарти" більш як удвічі.

Водночас Кушнір поінформувала, що порівняння вартості одноденного перебування іноземного туриста у Києві та Варшаві також не на користь української столиці.

"Гостю української столиці за це доведеться витягти з гаманця 332 долари, а туристу, який поїде у Варшаву, - 149 доларів", - зазначила вона.

Зокрема, у розрахунки експерти включали ціни в обох містах за розміщення на одну ніч у чотиризірковому готелі, вартість піци з сиром, однієї порції сухого мартіні і однієї поїздки на таксі на відстань 8 км, пише ukrinform.ua.

 

Коментарі ()