Головне

Ганна Шелех – бронзова призерка турніру "Зірки жердини"

11.02.2012 22:49 301 0

В Донецьку завершився XXIII Міжнародний легкоатлетичний турнір "Зірки жердини", який проводиться за ініціативи Сергія Бубки.

Про це повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету України.

Не дивлячись на те, що рекорди турніру – 6.15 м. – Сергія Бубки серед чоловіків та 5.01 м. – Єлєни Ісінбаєвої серед жінок не були побиті, одразу представники трьох країн – України, Чехії та Куби, яка до речі вперше бере участь у "Зірки жердини", встановили свої нові особисті рекорди.

Вже вдруге поспіль переможцем турніру серед чоловіків став француз Рено Лавиньї, якому підкорилася висота у 5 м 92 см. Друге та третє місця посіли Бйорн Отто (5,82) та Мальте Мор (5,72) з Німеччини. 

У жінок, за відсутності Олімпійської чемпіонки Єлєни Ісінбаєвої, спрогнозувати фінальний результат було вкрай важко, тим і цікавіше було спостерігати за розв’язкою.

Приємно, що бронзова призерка I літніх Юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі у 2010 році Ганна Шелех не залишила нашу країну без нагороди. Вона зуміла не лише встановити новий рекорд України серед юніорів, а й повторити абсолютний рекорд України серед дорослих. Висота у 4,60 принесла нашій спортсменці бронзову медаль турніру.

На другу сходинку п’єдесталу піднялась кубинка Яріслі Сілва (4,60), яка зуміла переграти Ганну Шелех за спробами. Чемпіонський титул здобула Іріна Птачнікова (4,70) з Чехії.

Коментарі ()