Головне

Спрощений контроль на кордоні з Польщею можуть залишити й після Євро

06.02.2012 18:37 120 0

Після проведення Євро-2012 можливість швидкого перетину українсько-польського кордону може бути залишена.

Про це розповів заступник міністра фінансів, начальник Митної служби Польщі Яцек Капіца.

"У нас є три основні пріоритети. По-перше, створити "приязний" для вболівальників кордон. По-друге, забезпечити доступ до інформації щодо його швидкого перетину без порушень закону. І по-третє, разом з українськими колегами УЄФА і прикордонною службою, піклуватися про безпеку вболівальників", - почав він.

"Турнір є серйозним викликом і спонукає до значної мобілізації зусиль у процесі запровадження нових елементів, які мають значно спростити перетин кордону. Ми хотіли б, аби більшість нововведень, які готуються до Євро-2012, використовувалися й після завершення турніру". - каже поляк.

"Спільний митний і прикордонний контроль українськими і польськими службами на польському боці кордону не суперечить правилам Шенгену. У цьому зв'язку ми хочемо, аби ця практика залишилася й після Євро-2012.", - додав Капіца.

Також, за його словами, можуть бути залишені попередня реєстрація автобусів за допомогою електронної системи, оскільки на сьогодні перевірка автобуса з 40-50 пасажирами змушує їх чекати певний час на кордоні, пише ukrinform.ua.

Коментарі ()