Головне

Польщу під час Євро відвідає менше туристів, ніж очікувалося

06.02.2012 17:21 371 0

Під час Євро-2012 до Польщі приїде менше вболівальників, ніж на це сподівалися раніше.

Такий висновок отриманий після консультацій з клубами вболівальників з країн-учасниць Євро, які відбулися на минулому тижні в Польщі, повідомляє РАР.

"Ми отримали цінну інформацію. Вона, зокрема, вказує на те, що потрібно переглянути очікування щодо кількості вболівальників з окремих країн, які приїдуть до Польщі під час турніру", - сказав менеджер з питань взаємодії з вболівальниками у спілці PL.2012 Даріуш Лапінський.

"Наші гості, а це компетентні особи, які є авторитетами у середовищах вболівальників своїх країн, вважають, що з Росії і Чехії можемо очікувати від 10 до кільканадцяти тисяч вболівальників, а з Греції - половину від цієї кількості",- повідомив він.

Водночас поляк додав, що ситуація може виглядати зовсім інакше у другій фазі турніру, коли зростатиме зацікавлення вболівальників під час чвертьфінальних і півфінальних поєдинків. Тоді на один матч до Польщі може з'їжджатися навіть понад 100 тис. вболівальників з-за кордону.

РАР також інформує, що члени клубів вболівальників звертали увагу на можливість оренди доступного житла. За їхніми оцінками, вболівальник є людиною середнього достатку і під час пошуку місця для ночівлі загалом керуватиметься ціною. На їхнє переконання, дуже дорогі варіанти з оренди житла не будуть затребувані великою кількістю гостей, а нормальною, на їх переконання, ціною є в середньому 25 євро.

За оцінкою члена російського клубу вболівальників, більшість громадян Росії прибуде до Польщі повітряним шляхом. Натомість представник чеських вболівальників наголошував, що більшість його співвітчизників прибуде до Польщі наземним шляхом - потягами й автомобілями, а після матчів не ночуватиме в Польщі, а повертатиметься додому, пише ukrinform.ua.

Коментарі ()