Головне

Українські гандболісти гратимуть в міжнародній лізі з росіянами та білорусами

22.01.2012 10:42 272 0

Найближчим часом кілька українських гандбольних клубів можуть увійти у новостворену чоловічу Інтернаціональну лігу гандбола.

Про це газеті команда повідомив президент Федерації гандболу України Валерій Третьяков.

"На даний момент підтвердили бажання створити дану Лігу тільки Росія, Білорусь і Україна. Можу сказати, від нашої країни один клуб вже дав згоду, а другий - дуже близький до цього", - сказав він.

"В ідеалі планується, що вісім учасників будуть розбиті на два квартети, і згодом зіграють чемпіонський плей-офф. Матчі між українськими клубами, як варіант, можуть піти в залік чемпіонату України", - вважає він.

За словами Третьякова, накладок виникати не повинно, бо внутрішній календар у нас не перевантажений, навпаки, в так званих "вікнах", клуби шукають міцних спаринг-партнерів як раз серед російських і білоруських опонентів.

"До речі, вважаю, що не тільки росіяни, але й провідні клуби Білорусі стали сильнішими за українські. Важливим пунктом реалізації проекту створення Ліги є співпраця зі ЗМІ, організація ТБ-трансляцій та наявність призового пула, який буде розділений серед кращих колективів за підсумками турніру", - розмірковує чиновник.

"У зв'язку з цим, хочемо провести найближчий Фінал чотирьох Кубка України серед чоловічих команд на комерційній основі. Є вже конкретна пропозиція - разом з клубами затвердити положення про призовий фонд, обов'язково включивши у видаткову частину організацію телевізійних трансляцій", - закінчив він.

Коментарі ()