Головне

У Лубківського ініціювали запровадження безвізового режиму для вболівальників з Хорватії

20.01.2012 19:02 411 0

МОК "Євро-2012 Україна" звернувся до МЗС з ініціативою запровадити безвізовий режим в’їзду на територію України для громадян Республіки Хорватія на період з 1 травня по 15 липня 2012 року.

Про це у своєму коментарі заявив Директор Турніру УЄФА Євро-2012 Україна Маркіян Лубківський, йдеться у прес-релізі.

"Цей крок дозволить не лише учасникам та гостям Турніру безперешкодно поринути в атмосферу футбольного свята, але й сприятиме поліпшенню іміджу України як господарки Євро", - сказав він.

З-поміж всіх країн-учасниць, які кваліфікувалися, лише Хорватія має візовий режим з Україною.

За словами Маркіяна Лубківського, хоча фінальне жеребкування і визначило, що групові матчі Хорватія гратиме у Польщі, не виключено, що хорватська збірна вийде на наступний етап, і гратиме матчі плей-офф в Україні.

"Хорватія славиться чималим вболівальницьким рухом, ми звернули увагу МЗС України на потребу належної підготовки до ймовірного приїзду хорватських фанів", - зазначив Лубківський.

Наразі українська та хорватська сторона ведуть відповідні перемовини, щоб передбачити пільгові умови для перетину кордону громадянами Хорватії.

"З іншого боку, як екс-посол України у Республіці Хорватія, я сподіваюся, що Хорватія і цього року традиційно призупинить дію візового режиму з Україною на літній період", - додав Лубківський.

Коментарі ()