Головне

Коморовський розраховує на використання "футбольної дипломатії" під час Євро-2012 на користь Польщі

20.01.2012 16:01 366 0

Під час Євро-2012 до Польщі приїдуть не лише прості вболівальники, але значна кількість глав іноземних держав і впливових політиків з різних країн, що потребує підготовки країни до "футбольної дипломатії".

Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський після засідання Ради національної безпеки (РНБ) Польщі щодо безпеки турніру.

"Це вимагає відповідної підготовки. Більше того, це вимагає опрацювання відповідної "футбольної дипломатії", яка відома у світі і часто використовується зі значною користю для політики країни", - наголосив президент РП.

Він зазначив, що до групи, яка займається організацією турніру, потрібно залучити представника МЗС країни. На думку Коморовського, хороша підготовка до турніру вимагає узгодження зусиль на наднаціональному рівні, координування співпраці з Україною, Німеччиною, Чехією.

Президент Польщі підкреслив, що участь польської дипломатії у підготовці до Євро-2012 є необхідною з огляду на необхідність вирішення великої кількості завдань, що стосуються візового і безвізового режиму, застосування правил, які існують у Шенгенській зоні тощо.

Коморовський також висловив сподівання, що нещодавно призначена міністр спорту і туризму Польщі Йоанна Муха (очолює міністерство з листопада 2011 року. - Ред.), яка відповідатиме за всі сфери підготовки країни до Євро-2012, впорається з покладеними на неї завданнями.

"Тримаємо кулаки за міністра, але ми вирішили спільно слідкувати, наскільки з організаційної й організаційно-формальної сторони міністерство спорту зможе витримати дійсно значну відповідальність, покладену на нього", - зазначив глава держави.

У цьому зв'язку наступне засідання РНБ Польщі, присвячене підготовці країни до ЧЄ-2012, відбудеться у квітні, повідомив президент РП, пише УКРІНФОРМ.

Коментарі ()