Головне

На маршруті Харків - Сімферополь випробували новий швидкісний поїзд

17.01.2012 17:00 178 0

У вівторок, 16 січня, Південна залізниця провела випробування першого швидкісного міжрегіонального потяга українського виробництва.

Як заявив перший заступник начальника Південної залізниці Віктор Кузьменко, поїзд виробництва Крюківського вагоноремонтного заводу пройшов за маршрутом Харків - Сімферополь - Харків, розвиваючи на окремих ділянках швидкість 160 км/год.

"Це потяг нового покоління. Будь-яка його деталь - це нова розробка. Безумовно, комісія виявила деякі хиби, але вони не впливають ані на швидкість, ані на безпеку руху, ані на комфорт. Ці проблеми усунуть. Як буде використовуватися поїзд надалі, вирішить ДАЗТ "Укрзалізниця", - сказав він.

"Але я думаю, що до Євро-2012 для обкатування потяг їздитиме за маршрутом Харків - Київ. А під час проведення Євро-2012 їздитиме там, де у цьому буде потреба", - підкреслив перший заступник начальника Південної залізниці.

За його інформацією, поїзд складається з дев'яти вагонів. З них два вагони першого класу (64 місця у кожному), два - першого класу із салоном для VIP-пасажирів (у кожному - 52 місця та вісім VIP-місць), три вагони другого класу (по 94 місця), один вагон другого класу для перевезення пасажирів в інвалідних візках (82 місця та два місця для інвалідів), один вагон третього класу (112 місць).

Загальна кількість місць у складі - 726. Від Харкова до Києва потяг доїжджає за 5,5 години, пише прес-служба Харківської міської ради.

Коментарі ()