Головне

У Харкові під час Євро користуватимуться фан-картотеками

05.01.2012 19:33 163 0

Харків готується приймати вболівальників під час проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року згідно зі стандартами УЄФА - за допомогою фан-картотек.

Про це 4 січня повідомив директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу міської ради Олександр Нечипоренко, інформує прес-служба ХМР.

"Подібні картотеки вже створили федерації футболу країн-учасниць Євро-2012. У них є суворе правило - не випускати футбольних хуліганів за межі країни. У клубах у них "чорна карта", їм не продають квитки, фейс-контроль вони не проходять. Адже кожна федерація футболу бореться за свою репутацію", - зазначив  директор департаменту.

За його словами, кожну національну збірну супроводжує поліція і служба безпеки, яка займається фанатськими рухами. Разом з тим, українські стадіони також охороняють внутрішні служби безпеки.

"Ми передаємо стадіон в управління УЄФА, і вона готує своїх волонтерів, що працюватимуть відповідно до принципів УЄФА як на стадіоні, так і за його межами. Адже УЄФА вважає, що на самому стадіоні не повинні працювати ані міліція, ані силові структури. Це загальноприйнята європейська практика", - зазначив Нечипоренко.

Коментарі ()