Головне

Польські прикордонники очікують до 1 млн подорожуючих під час Євро

01.01.2012 19:45 131 0

Прикордонна служба Польщi під час Євро-2012 очікує до 1 мільйона туристів, які перетнуть кордон країни.

Про це Польському агентству преси повідомила речниця головного коменданта Прикордонної служби РП Юстина Шмідт-Гжех.

"Розраховуємо на збільшення кількості подорожуючих, які перетинають кордон у зв'язку з турніром від 500 тисяч до 1 мільйона осіб. Частина з них перетинатиме польсько-український кордон більше одного разу",- наголосила вона.

Полячка додала, що у зв'язку з проведенням групових матчів збірною Росії в РП, польські прикордонники очікують на зростання інтенсивності на кордоні з Росією і Білоруссю.

За її інформацією, під час ЧЄ-2012 до Польщі приїдуть прикордонники з інших країн ЄС для охорони так званого "зеленого кордону". Найбільшу інтенсивність польські прикордонники очікують на пунктах пропуску Дорогуськ-Ягодин (Волинська область), Гребенне-Рава-Руська, Медика-Шегині, Корчова-Краківець (Львівська область).

Разом з європейською агенцією Frontex, яка займається організацією і координацією спільних операцій на зовнішніх кордонах ЄС, буде проведено операцію "Eurocup 2012". Для її забезпечення до Польщі прибудуть 150 прикордонників з інших країн Євросоюзу разом з обладнанням для роботи на прикордонних пунктах і для охорони "зеленої зони", пише ukrinform.ua.

Коментарі ()