Головне

Колліна: Матчі Євро-2012 обслуговуватимуть арбітри елітного рівня

20.12.2011 20:09 302 0

Вибір рефері Євро-2012 Суддівський комітет УЄФА здійснив після місяців моніторингу та відстеження діяльності кандидатів, з яких було обрано найкращих.

Про це офіційному сайту УЄФА заявив  П'єрлуїджі Колліна, в минулому відомий арбітр, а нині офіцер УЄФА з суддівських питань.

"Для початку ми визначили, скільки рефері нам знадобиться для цього турніру, і вирішили, що дванадцяти буде достатньо. Ми також постаралися гарантувати максимальну гнучкість і вирішили, що це будуть 12 рефері з 12 різних країн", - розповів він.

"Потім, на початку цього сезону, ми склали дуже обмежений список кандидатів. Перш ніж представити остаточний варіант цього списку, ми стежили за роботою претендентів протягом півроку", - продовжив італієць.

Куратор суддівського корпусу України також розповів про якості, які будуть необхідні рефері під час фінальної стадії.

"Всі 12 - це рефері елітного рівня, провідні європейські арбітри. Протягом двох останніх сезонів вони регулярно працювали на матчах Ліги чемпіонів УЄФА Завдяки цим арбітрам ми можемо гарантувати дві речі - якість і досвід. І тільки один з них, Ховард Вебб, був на Євро-2008. Таким чином було досягнуто важливе оновлення", - наголосив він.
  
"Можна сказати, що обрані для роботи на Євро арбітри будуть готуватися за звичайною програмою УЄФА для елітних рефері. У кінці січня і початку лютого ми проведемо в Туреччині зимовий збір, а в середині лютого судді відновлять роботу в єврокубках", - розповів Колліна.
  
За його словами, в кінці квітня і на початку травня судді відвідають семінар у Варшаві. З цього моменту і до червня фізичний стан кожного арбітра буде відслідковувати інструктор. Час на відновлення і підготовку до турніру арбітри отримають у проміжку між завершенням більшості європейських чемпіонів і початком Євро.

Коментарі ()