Головне

Лубківський: Три збірні в Україні - не той результат, на який ми могли розраховувати

20.12.2011 19:29 189 0

Кількість команд, що базуватимуться під час Євро-2012 в Україні, замала, проте є певна компенсація у вигляді найбільш цікавих ігор групового турніру.

Про це заявив газеті "Команда" голова Місцевого організаційного комітету Євро Маркіян Лубківський.

"Звичайно, три збірні в Україні - це трохи не той результат, на який ми могли розраховувати з самого початку. Проте хочу підкреслити, що ця ситуація нив жодному разі не є для нас якимось ударом або, боронь боже, трагедією, форс-мажором". - наголосив він.

"Свою роль зіграло жеребкування. Ті команди, які заявляли про те, що планують під час фінального турніру розбити свій тренувальний табір в Україні (мова йде про збірні Росії, Іспанії, Греції, Хорватії, Італії), були розподілені в групи, які є "польськими". Відповідно, після 2 грудня вони вирішили, що доцільніше для них і готуватися там же, у Польщі", - каже Лубківський.

Він додав, що хотілв би заспокоїти наших шанувальників футболу: Україна на Євро-2012 не буде відчувати дефіциту ні в командах, ні в їх вболівальниках.

"Адже, якщо вже на те пішло, жодна збірна не стане виходити на гру прямо з літака. За правилами УЄФА, команда повинна прибути в місто, де буде проводитися матч, не пізніше ніж за добу до його початку. Спеціально для цих цілей організатори підготували трансферні тренувальні центри". - розповів він.

"Тобто якщо, умовно кажучи, голландці і данці грають між собою в Харкові 9 червня, то 8-го числа вдень вони вже приїдуть до першої столиці, будуть там жити і тренуватися, а після гри, можливо, і переночують", - сподівається фахівець.

"До речі, саме Україна, на мій погляд, дісталися "найсмачніші" матчі групового турніру. Поєдинки Нідерланди - Німеччина, Португалія - Нідерланди, Німеччина - Португалія, Франція - Англія, без сумніву, стануть окрасою чемпіонату Європи", - цитує Лубківського galsports.com.

Коментарі ()