Головне

СБУ хвилює можливість біотероризму під час Євро

18.12.2011 13:31 417 0

Рада національної безпеки і оборони розглядає профілактичні заходи проти можливих біологічних терористичних актів під час проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні у 2012 році

Про це сказав радник секретаря РНБО, колишній заступник міністра охорони здоров'я Валерій Івасюк в ефірі Першого національного телеканалу увечері 16 грудня.

За його словами, РНБО отримало лист від Служби безпеки України, в якому звертається увага уряду і РНБО на можливість біотероризму в Україну та особливої ​​його загрозу напередодні ЧЄ-2012 з футболу.

"Там йшлося про можливість різних біотерористичних актів, про чуму, холеру і інші малоймовірні речі. За дорученням (секретаря РНБО Раїси) Богатирьової її заступник Воодимир Сівкович дав відповідь на ім'я Андрія Клюєва, першого віце-прем'єр-міністра, від імені апарату РНБО про те, що дійсно певні загрози є і Рада національної безпеки розглядає профілактичні заходи", - розповів Івасюк.

За його словами, йому цей лист дали на візування і узгодження і він біля свого підпису написав окрему думку, що вважає за необхідне проінформувати уряд про високу ймовірність інфікування гостей ЧЄ-2012 з футболу стійкими формами туберкульозу, пише comments.ua.

Коментарі ()