Головне

Циганик: Про Львів футбольна Європа нічого не знає

18.12.2011 12:21 318 0

Головною, але не єдиною причиною, чому від Львова відвернулися європейські команди стала власне відсутність сучасної тренувальної бази.

Подібну думку висловив відомий український спортивний коментатор, родом зі Львова, Ігор Циганик.

"В околицях Львова нема доброї тренувальної бази. Є "Скіф", який зараз готується, але він перебуває в центрі міста і це не дуже зручно. Кожна команда, яка буде грати на чемпіонаті Європи, хоче відмежуватися від усіх, щоб сконцентруватися виключно на підготовці. В околицях Львова такої бази немає. Комфортної, щоб був готель, кілька тренувальних полів, можливостей для відновлення сил", - розповів І.Циганик .

Інша причина, за його словами, криється в різниці сприйняття іноземцями європейської Польщі та "дикої" України.

"Це ніби не так біда Львова, а перевага Польщі. Те, що Польща є членом ЄС - це набагато зручніше і для гравців збірних, і для їх вболівальників", - каже коментатор.

Однак головний промах міста у ментальності його мешканців.

"Проблема Львова у тому, що не вдалося підготуватися належно. Усі міста України, які приймають Євро, дуже серйозно працювали над своїм іміджем, маркетингом. Про Львів футбольна Європа, чесно кажучи, нічого не знає. До прикладу, про Харків знають, бо там "Металіст" досягнення останнім часом демонструє", - вважає він.

"Команда грає, місто розбудовується, вони постійно працювали у тому напрямку, зустрічалися з представниками УЄФА, пропонували, їздили, розмовляли зі збірними, словом вели переговори, бо були зацікавлені, щоб якась збірна приїхала туди. Та ж історія з Донецьком. Як на мене це найважливіший прорахунок, що Львів жодним чином не піарився", - наголосив Циганик.

"Ми – П’ємонт, центр і всі поїдуть до нас. Це зовсім неправильний бізнесовий підхід. Для того, щоб чогось досягти, треба докласти чимало зусиль. У нас можливо галицька ментальність, ми постійно сприймаємо, що нам щось винні. Нам нічого не винні. Просто не змогли належно зацікавити нікого", - цитує Циганика portal.lviv.ua.

Щоправда наприкінці він трошки підсолодив правду, зазначивши, що за півроку ще все може змінитися й команди можуть змінити свою думку.

Коментарі ()