Головне

Стадіон у Варшаві буде готовий до експлуатації у січні

15.12.2011 16:09 330 0

Національний стадіон у Варшаві, на якому 8 червня наступного року розпочнеться Євро-2012, буде готовий до експлуатації у січні.

Про це у Варшаві під час зустрічі співорганізаторів турніру повідомив операційний директор спілки "Євро-2012 Польща" Кшиштоф Подгорецький.

"Хорошою інформацією є те, що завершилася передача окремих елементів об'єкту. Тому можна сподіватися, що стадіон буде готовий у січні", - зазначив він.

Подгорецький зауважив, що стан готовності польських стадіонів до турніру на сьогодні становить 80%.

Операційний директор спілки "Євро-2012 Польща" нагадав, що за місяць до початку турніру УЄФА прийме стадіони у своє розпорядження і готуватиме їх до чемпіонату.

Подгорецький зауважив, що під час ігор місцевого чемпіонату спортивну арену до матчів готують 20-30 осіб. Натомість, під час Євро-2012 на кожному із стадіонів, де проводитимуться ігри чемпіонату, додатково працевлаштують 60-80 осіб з УЄФА.

Обслуговуванням вболівальників й офіційних делегацій на стадіонах у день матчу займатиметься до 1,5 тис. осіб - насамперед, стюардів, працівників служб правопорядку. За оцінкою УЄФА, на польських стадіонах під час ЧЄ-2012 працюватиме загалом 4 тис. стюардів.

Водночас, координатор з питань тренувальних центрів спілки "Євро-2012 Польща" Томаш Шульц повідомив, що остаточно про вибір національними збірними тренувальних центрів УЄФА буде поінформовано 16 грудня. Після цього відбудеться уточнення і підписання відповідних угод, і лише потім європейська футбольна федерація офіційно поінформує про місця розміщення під час чемпіонату національних збірних-учасників турніру.

Він визнав, що при виборі тренувальних баз представники федерацій керувалися різними критеріями.

"Наприклад, тренер однієї із збірних рішуче виступав за проживання команди у центрі міста, натякаючи на поганий досвід під час чемпіонату світу в ПАР, де команда постійно проживала в ізольованій, розташованій далеко від центру, базі", - зазначив він.

За інформацією Шульца, у місцях розташування збірних можна очікувати значну кількість вболівальників, оскільки для багатьох з них це буде єдиною нагодою "зблизька побачити футболістів".

Він нагадав, що під час турніру передбачається щонайменше одне відкрите тренування команд, а тренери деяких збірних планують зробити навіть декілька відкритих тренувань для уболівальників і ЗМІ, пише УКРІНФОРМ.

Коментарі ()