Головне

Колесніков здивувався, що збірна Англії не хоче жити в Україні під час Євро-2012

07.12.2011 11:25 349 0

В Україні здивовані рішенням Національної збірної Англії з футболу під час Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році базуватися в Кракові.

Про це в інтерв'ю BBC заявили віце-прем'єр міністр Борис Колєсніков і посол України у Великій Британії Володимир Хандогій, повідомляє ukranews.com.

За словами Колеснікова, збірній Англії, яка після жеребкування потрапила в одну групу з Україною, доведеться витрачати сили на подолання сотень кілометрів з Кракова в Донецьк.

"Ми здивовані рішенням, але нам же буде легше", - заявив віце-прем'єр.

За його словами, головний тренер збірної Франції з футболу Лоран Блан побував в Донецьку і вирішив базувати свою збірну там.

"Усі знають, що наші бази є одними з найкращих в Європі", - заявив віце-прем'єр.

При цьому Колесніков висловив сподівання, що Англія все ж ще змінить своє рішення і перенесе базу в Україну.
 
"Можливо, менеджмент Англії поговорить з УЄФА і змінить рішення, тому що в Донецьку у нас є 3 відмінних тренувальних табори, ще є в Києві і Харкові. Так що, можливо, вони передумають. Ми, можливо, і вихідці з Радянського Союзу, але і в плані спортивної інфраструктури у нас краще, ніж у багатьох країнах Європи", - сказав віце-прем'єр.

Хандогій у свою чергу також додав, що вважає нелогічним рішення Англії.

"На мій погляд, це не логічно... Не те щоб ми образилися, але логіка підказує, що ви повинні залишатися в місті, в якому граєте... Для фанів Англії не проблема добиратися, але команда, можливо, занадто втомлюватиметься перед грою", - сказав посол.

За його словами, Франція і Швеція, які також потрапили в одну групу з Англією і Україною, вирішили базуватися в Україні: Франція - в Донецьку, Швеція - в Києві.

"Ми можемо гарантувати їм найкраще перебування в Донецьку і Києві. Донецьк - взагалі футбольне місто", - заявив Хандогій.

На 11 червня у Англії призначений матч проти Франції в Донецьку, на 15 червня - зі Швецією в Києві, на 19 червня - з Україною в Донецьку.

Відстань з Кракова в Київ близько 900 км, з Кракова в Донецьк - близько 1,5 тис. км.

Коментарі ()