Головне

Європа пропонує бойкотувати Євро-2012 в Україні через знущання над тваринами

01.12.2011 22:39 127 0

У Європі зростає кількість громадян, які пропонують бойкотувати проведення в Україні чемпіонату Євро-2012 через знущання над вуличними тваринами.

Про це повідомила "Радіо Свобода" координатор проектів Екологічної ліги України Людмили Ярошенко..

За її словами, протест європейців спричинило нехтування демократичними цінностями в Україні та знущанням над вуличними тваринами. Людмила Ярошенко вважає, що це погіршило міжнародний імідж держави.

"Негативні характеристики: Україна – не демократична країна, опозиційні лідери якої піддаються репресіям. По-друге, Україна – держава, в якій заживо спалюють бездомних собак і взагалі знущаються над тваринами", - зазначила вона.

"Це вельми негативно впливає на прийняття України європейцями і у цілому в світі. У підсумку, ми можемо отримати погіршення економічного становища держави, оскільки може посилитися відтік інвестицій", – додала Ярошенко.

За даними Еколіги та міжнародного товариства "SOS – тварини", під час підготовки до Євро-2012 в Україні знищено понад 200 тисяч безпритульних тварин.

Прем’єр-міністр Микола Азаров раніше заявив, що в Україні реалізують програму захисту таких тварин – за підтримки Євросоюзу та міжнародних екологічних фондів, пише zik.ua.

Коментарі ()