Головне

Колесніков розповів про три основні завдання з підготовки до Євро

22.11.2011 18:24 306 0

За 200 днів до початку ЄВРО-2012 року Україні залишилося вирішити три основні завдання з підготовки до Чемпіонату – у цей період зусилля буде спрямовано на завершення проектів з модернізації та будівництва доріг, запуск швидкісного залізничного сполучення між містами-господарями Чемпіонату та підготовку персоналу.

Такі пріоритети останнього етапу підготовки до Євро-2012 окреслив віце-прем’єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомляє прес-служба відомства.

Перший поїзд Hyundai має бути представлений українській делегації орієнтовно 20 грудня цього року у Південній Кореї.

"Я вважаю сполучення чотирьох приймаючих міст поїздами Hyundai масштабним проектом. На перший погляд зв’язати чотири міста неважко. Та враховуючи те, що наша країна ніколи не переймалась питаннями прискореного руху – це велетенський стрибок для транспортної системи. Тут треба змінювати не тільки всю технологію пересування, а й психологію і філософію персоналу, і, ясна річ, пасажирів", - зазначив Колесніков.

За словами віце-прем’єр-міністра, підготовка усіх дорожніх проектів має бути завершена до 30 квітня 2012 року.

"Наша команда доклала гiгантських зусиль щодо будiвництва дорiг. Вiд захiдних кордонiв до Києва пiсля реконструкцiї вже можна їхати дорогою цiлком пристойної якостi. Переконаний, що Україна вже за 10 років матиме дороги європейського зразка", - запевнив Колесніков.

Підготовка персоналу на об’єктах Євро-2012 і в містах-господарях чемпіонату – вкрай важлива, оскільки, на думку віце-прем’єр-міністра, безпосередньо вплине на імідж приймаючої країни. Це стосується володіння іноземними мовами, рівня надання сервісу і обслуговування нових об’єктів, а також координації проектів на місцях.

Відтак після здачі в експлуатацію п’яти складних об’єктів (двох арен і трьох терміналів), підготовка яких тривала минулі два роки, за словами віце-прем’єра, залишилось ще близько 500 маленьких організаційних питань, які також потребують вирішення, пише unn.com.ua.

Коментарі ()