Головне

УЄФА підтримує ініціативу України про заборону на знищення безпритульних собак

22.11.2011 16:25 216 0

УЄФА підтримує наміри уряду України негайно зупинити і заборонити в подальшому знищення безпритульних собак.

Постійно отримуючи інформацію від різних організацій із захисту тварин щодо ситуації з безпритульними собаками на Україні, УЄФА неодноразово звертався до українських урядовців із проханням ужити необхідних заходів для вирішення цього питання, пише сайт асоціації.

УЄФА також надавав фінансову підтримку київському філіалу Товариства із захисту тварин, виступаючи посередником між спеціалізованими установами із захисту тварин та владою, які мали прийти до адекватного спільного рішення в ситуації, що склалася.

Після неодноразових дискусій між УЄФА та представниками української влади міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський у листопаді офіційно заявив про наміри ввести заборону на знищення безпритульних собак. Чиновники також повідомили про плани країни побудувати низку притулків для таких тварин, де вони після проходження процесу стерилізації випускалися б на волю. Відповідно до нових законів усі мери міст будуть зобов'язані забезпечувати виконання нових правил, в іншому випадку вони нестимуть відповідальність перед законом.

Коментарі ()