Головне

У Польщі критикують нову форму національної футбольної збірної

10.11.2011 19:10 325 0

Відсутність орла в короні - національного герба на новій формі гравців національної збірної Польщі з футболу - викликала неоднозначне ставлення серед уболівальників, фахівців і навіть футболістів.

Польські уболівальники у соціальних мережах назвали відсутність герба "жартом", "знущанням" і вимагають повернути на футболку орла замість нового знаку - логотипу польської федерації футболу (PZPN).

Негативну думку вболівальників поділяють і фахівці. Зокрема, голова польського товариства художників-оформлювачів (STGU) Давід Костшева висловив подив, чому на футболці під знаком PZPN є напис "Польща".

"Проблемою є не вигляд цього знаку, а факт, що це - логотип організації, яка функціонує в Польщі, а не символ країни. Не розумію, чому під логотипом федерації видніє напис "Польща", а не PZPN",- наголосив Костшева.

Водночас думки футболістів національної збірної РП з цього приводу розділилася. Півзахисник збірної РП і познанського "Леха" Рафал Муравськи, коментуючи вигляд нової форми збірної визнав, що з орлом вона виглядала б краще.

"Логотип є гарним, але з орлом, напевно, було би краще, оскільки кожен до нього вже призвичаївся. Одним уболівальникам це подобається, іншим - ні, але орла на футболці після забитого гола поцілувати вже не вдасться",- зазначив Муравськи.

Водночас нападаючий дортмундської "Борусії" і збірної РП Роберт Левандовськи підкреслив, що для нього найголовнішим є те, що у формі збережено національні біло-червоні кольори.

"Це, напевно, найважливіше. Розумію вболівальників, оскільки орел на футболках був тривалий час, але в більшості збірних на формі немає національних гербів. Польща внесла зміни у складний період, хоча би з огляду на наближення Євро-2012, і тому це викликає суперечки", - цитує Левандовськи ukrinform.ua.

Коментарі ()