Головне

УЄФА витратить 3 млн євро на соціальні проекти Євро-2012

08.11.2011 19:30 159 0

Під час Євро-2012 в рамках кампанії під назвою "RESPECT" ("Повага"), яка має на меті привернути увагу громадськості до найважливіших соціальних проблем у Європі, УЄФА зосереджуватиме увагу навколо таких питань, щоб змінити на краще життя людей в Україні й Польщі.

У підготовчий період Євро-2012 та під час фінальної частини турніру під егідою УЄФА будуть реалізовані чотири соціальні проекти, загальний внесок в які становитиме до 3 000 000 євро, пише офіційний сайт УЄФА.

Кампанія "RESPECT" діятиме в Україні й Польщі, а також за межами приймаючих країн у рамках різноманітних ініціатив, об'єднаних чотирма гаслами: "RESPECT Diversity" ("Поважай розмаїття"), "RESPECT Fan Culture" ("Поважай культуру вболівальників"), "RESPECT Inclusion" ("Поважай безбар'єрність") та "RESPECT your Health" ("Поважай своє здоров'я").

Завданням проекту  "RESPECT Diversity" є поширення позитивної ідеї розмаїття через різноманітні заходи, що відбуватимуться до та під час турніру. Під час турніру буде створено сотні зон об'єднання. Такі зони - це громадські будівлі та приміщення, що будуть відкриті й доступні для всіх, незалежно від етнічного чи національного походження, статі, сексуальної орієнтації чи наявності фізичних вад.

Окрім цього, на сьогодні в Україні та Польщі більш ніж 80 000 працівників правоохоронних органів і стюардів пройшли спеціальне навчання з  протидії дискримінації, що допоможе їм визначати дискримінаційні гасла, символи й поведінку.

Щодо проекту "RESPECT Fan Culture", він підтримуватиме футбольних фанатів під час фінальної частини чемпіонату Європи з футболу УЄФА. У кожному з восьми приймаючих міст буде створено посольства вболівальників, що слугуватимуть пунктами інформації для вболівальників, яким терміново необхідно придбати квитки чи забронювати готель, а також пунктами підтримки за умови виникнення непередбачених обставин.

У проекті "RESPECT Inclusion" уболівальникам із обмеженими фізичними можливостями й іншим відвідувачам надаватиметься інформація щодо можливостей доступу на стадіони у вигляді спеціально створеного довідника. Також люди з особливими потребами отримають шанс продемонструвати свої спортивні навички, взявши участь у футбольних матчах, що проходитимуть перед кожною чвертьфінальною грою. Під час турнурі футбольних уболівальників та інших доброчинців закликатимуть робити пожертви на користь майбутніх проектів, при чому УЄФА покаже всім гарний приклад, адже пожертвує 3 000 євро за кожен гол, який заб'ють під час турніру.

Останній проект, "RESPECT your Health - Euroschools 2012" ("Поважай своє здоров'я - Єврошколи 2012"), пропагує здоровий спосіб життя серед дітей та їхніх рідних, звертаючи особливу увагу на запобігання курінню, дотримання здорового раціону, помірність у споживанні алкоголю та заохочення до занять спортом. Програма координується партнером УЄФА "streetfootballworld" ("Світ вуличного футболу") та навчає школи, неурядові організації та місцевих тренерів поєднувати тренування та заходи з виховання відповідального ставлення до здоров'я. У рамках проекту "Respect your Health" УЄФА ЄВРО 2012 було також оголошено турніром без тютюнопаління.

Коментарі ()