Головне

Колесніков розповів, що Львів до його приходу у владу був гіршим і непідготовленим до Євро

08.11.2011 08:42 151 0

Найближчим часом на нещодавно відкритому євростадіоні у Львові буде усунуто всi недопрацювання. "Арена Львів" буде повністю готова прийняти перший футбольний матч між збiрними України та Австрiї.

Про це в інтерв’ю львівській газеті "Експрес" заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков, повідомляє Інформаційний центр Україна-2012. 

На його думку, здача в експлуатацію останнього українського стадіону – маленька перемога Львова і України.

"Думаю, гора з плеч остаточне впаде 1 липня 2012 року, коли пройде фiнал Євро-2012 i стане очевидним, впоралися ми зi своїм завданням чи нi. Поки що ж святкуємо маленьку перемогу у Львовi. Бо коли навеснi 2010 року я щойно почав курувати проекти єврочемпiонату i вперше приїхав iнспектувати Львiв, ситуацiя була настiльки критичною, що взагалi поставили пiд сумнiв проведення європейської першостi в нашiй державi.

Що ж до Львова, то Президент України дав чiтку вказiвку – зробити все можливе, аби УЄФА не виключив його зі списку мiст, якi приймають Євро. Бо ми розумiли: якщо у списку не буде Львова, Євро-2012 не стане загальноукраїнським проектом. Ми впоралися iз цим завданням. Україна отримала ще один стадiон свiтового рiвня, а Захiдна Україна - такий спортивний об'єкт, якого в цьому регiонi ще не було", - зауважив Віце-прем’єр.

Усім критикам щодо готовності Колесніков нагадав, що арена була зведена за рекордний час. "Донбас-Арену" ми почали будувати 2006-го, а закiнчили через три роки - 2009-го. Але увесь наступний рiк будiвельники доводили стадiон до пуття. Тому це не проблема. Важливо, що львiвський стадiон є. I хочу вам сказати, що мало яка європейська держава може похвалитися спортареною такого високого рiвня. Таких в Європi дуже мало, у тому числi й у Старiй Європi. Я був на багатьох європейських стадiонах i можу вам про це говорити цiлком компетентно. Скажiмо, стадiон нiмецької "Боруссiї" поступається за класом львiвськiй аренi", - зауважив чиновник.

Коментарі ()