Головне

"Укрзалізниця" інвестувала у підготовку до Євро-2012 5,3 млрд грн

07.11.2011 15:52 244 0

У 2011 році на виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Укрзалізниця інвестувала 5,3 млрд грн.

Про це 7 листопада ЗІКу повідомив прес-центр Укрзалізниці.

На напрямках впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів Львів – Здолбунів, Здолбунів – Шепетівка – Коростень – Київ, Київ – Полтава – Харків, Полтава – Красноград – Лозова, Лозова – Донецьк були виконані наступні ремонтно-колійні роботи: модернізація та капітальний ремонт пристроїв автоматики, телемеханіки і зв’язку; модернізація пристроїв електропостачання та будівельно-монтажних робіт.

Ведеться електрифікація дільниці впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів Полтава – Красноград – Лозова та будівництво тягової підстанції Сагайдак Південної залізниці.

Для розвантаження ділянок, якими курсуватимуть пасажирські поїзди, проводиться комплексна модернізація залізничного напрямку Полтава – Бурти – Користівка. Зокрема, здійснюється модернізація та капітальний ремонт колії, модернізація пристроїв СЦБ і зв’язку та електрифікація дільниці Мала Перещепинська – Кременчук.

На сьогодні фахівцями Укрзалізниці та Південної залізниці проводяться роботи відповідно до умов укладених контрактів: з корейським виробником "Hyundai Rotem" на придбання 10-ти міжрегіональних двосистемних електропоїздів.

У рамках підготовки залізничної галузі до проведення в Україні Євро-2012 року, Укрзалізницею у 2011 році заплановано проведення навчання з професійного спілкування іноземними мовами для 2922 працівників пасажирського господарства, з них вже пройшли навчання – 2223.

Коментарі ()