Головне

На "Олімпійському" 120 мільйонів "злили" в сантехніку

04.11.2011 13:02 199 0

Головне слідче управління МВС розслідує кримінальну справу за фактом завищення вартості сантехніки при устаткуванні й реконструкції НСК "Олімпійський".

Як пише газета "Комерсант-Україна", вона має у своєму розпорядженні документи, які свідчать про фінансові махінації під час реконструкції "Олімпійського".

Справа за ст. 358 Кримінального кодексу ("підробка документів, печаток, штампів") була порушена у вересні за фактом фальсифікації не встановленими слідством особами підписів Бортникова С. і Листопада К.

Згідно з наявними у газети документам, підписи цих громадян були підроблені на митних деклараціях сантехнічного обладнання для реконструкції НСК "Олімпійський".

У якості генпідрядника на стадіоні АК "Інжиніринг" організувала тендер на закупівлю сантехнічного устаткування, який виграла фірма ТОВ "Южсантехмонтаж".

Вона мала постачити вакуумну систему каналізації Roediger Vacuum виробництва Німеччини на суму 119,8 мыдбйона гривень, однак у переможця конкурсу цього устаткування не виявилося.

Для закупівлі необхідної системи "Южсантехмонтаж" за договором купівлі-продажу устаткування перерахував держкошти ТОВ "Діола", справу про банкрутство якого зараз розглядає Господарський суд Дніпропетровської області.

Ця фірма переказала гроші на рахунки ТОВ "Донзапчастинипродукт", яке частину з них витратила на закупівлю вакуумної каналізації на імена фізосіб Бортникова С. Ю. і Листопада К. А., а іншу частину перевело в готівку. Розмір коштів, які переведені в готівку, невідомий.

Як зазначається в документах, на цей час міліція перевіряє факти "розтрати бюджетних коштів ДП НСК "Олімпійський" шляхом завищення вартості зазначеного сантехнічного устаткування".

Для розслідування цієї справи 26 жовтня Печерський райсуд Києва дозволив розкрити банківську таємницю й зробити витяги у фінансовій установі, де АК "Інжиніринг" відкрила рахунок, на який перерахувала держкошти для закупівлі продукції.

У МВС поки не коментували дану кримінальну справу, пославшись на таємницю слідства.

Як відомо, НСК "Олімпійський" реконструювався за держкошти, кошторис реконструкції неодноразово переглядався.

Спочатку Кабінет міністрів планував витратити на це 1,5 мільярда гривень. Наприкінці 2008 року сума була збільшена до 2,12 мільярда гривень, у квітні 2010 року – до 3,26 млрд грн.

За даними віце-прем'єра Бориса Колесникова, остаточна вартість реконструкції склала від 4,5 до 4,6 мільярда гривень.

Коментарі ()