Головне

На "Олімпійському" стелять легкоатлетичні доріжки

03.11.2011 11:33 241 0

На НСК "Олімпійський" почали вкладати синтетичне покриття легкоатлетичних доріжок та секторів.

Спеціальне тришарове покриття найвищого класу для бігових доріжок та спортивних майданчиків повністю відповідає вимогам Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), що дозволяє НСК "Олімпійський" претендувати на проведення легкоатлетичних змагань світового рівня, пише сайт арени.

Синтетичне покриття товщиною 14,5 мм складається з гумової крихти та поліуретану, що робить доріжки шумопоглинаючими, захищеними від впливу шиповок та стійкими до бруду, зносу й атмосферних впливів. Таке покриття відповідає найвищим вимогам атлетів, адже протиковзна поверхня з відсутністю стиків знижує ризик травмування спортсменів до мінімуму.

Доріжки "Олімпійського" матимуть таку властивість, як водопроникність. А це гарантія того, що навіть після сильного дощу на них не залишиться калюж.

Нагадаємо, що на НСК "Олімпійський" передбачено всі необхідні легкоатлетичні складові зі спеціальним покриттям: 4 зони для стрибків у довжину та потрійного стрибка, 2 сектори для штовхання ядра, 1 сектор для метання молоту та ще один для метання диску й спису, 2 зони для стрибків з жердиною і у висоту, ділянки для забігів на 100 м та 110 м з бар'єрами, а також 8 сучасних легкоатлетичних доріжок на 400 метрів.

Коментарі ()