Головне

Борзов: На "Олімпійському" можна проводити навіть чемпіонат світу

31.10.2011 20:34 456 0

Спеціальне тришарове покриття найвищого класу  для бігових доріжок та спортивних майданчиків повністю відповідає вимогам Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), що дозволяє НСК "Олімпійський" претендувати на проведення легкоатлетичних змагань світового рівня.

Про це повідомляє прес-реліз, розміщений на офіційному сайті НСК "Олімпійський".

Синтетичне покриття товщиною 14,5 мм складається з гумової крихти та поліуретану, що робить доріжки шумопоглинаючими, захищеними від впливу шиповок та стійкими  до  бруду, зносу й атмосферних впливів. Таке покриття  відповідає найвищим вимогам атлетів, адже протиковзна поверхня з відсутністю стиків знижує ризик травмування спортсменів до мінімуму.

Високо оцінив покриття бігових доріжок стадіону Президент Федерації легкої атлетики України Валерій Борзов: "Якісні бігові доріжки - це ті долі секунди, які можна виграти для здобуття перемоги. І саме на покритті "Коніка", яке зараз встановлюється на НСК "Олімпійський", останнім часом ставиться все більше рекордів", - сказав він.

"Тож ми маємо унікальний шанс отримати легкоатлетичний комплекс класу VIP, який буде відповідати усім нормам міжнародної федерації і на якому можна проводити найпрестижніші змагання, в тому числі чемпіонати світу", - додав Борзов.

Доріжки "Олімпійського" матимуть таку властивість, як водопроникність. А це гарантія того, що навіть після сильного дощу на них не залишиться калюж.

Нагадаємо, що на НСК "Олімпійський" передбачено всі необхідні легкоатлетичні складові зі спеціальним покриттям: 4 зони для стрибків у довжину та потрійного стрибка, 2 сектори для  штовхання ядра, 1 сектор для метання молоту та ще один для метання диску й спису, 2 зони для стрибків з жердиною і у висоту, ділянки для забігів на 100 м та 110 м з бар'єрами, а також 8 сучасних легкоатлетичних доріжок на 400 метрів.

Коментарі ()