Головне

Досвід підготовки Львова до Євро-2012 вивчають в Катарі

31.10.2011 19:07 278 0

Відкриття євроарени у Львові привернуло увагу потенційних партнерів зарубіжних країн - голова ОДА Михайло Цимбалюк зустрівся із делегацією Катару на чолі з головою відділу контрактів Департаменту інженерних проектів Катару Хамадом Лахданом.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу Одеської обласної державної адміністрації.

"Зараз ми перебуваємо на завершальній стадії підготовки до Євро-2012. Для нас є дуже важливо і цікаво, що Катар прийматиме Чс-2022. Ми хотіли б, щоб частину нашого досвіду Ви перейняли і застосували при підготовці такої важливої події", - зазначив Цимбалюк.

Він звернув увагу на те, що стадіон був зведений в найкоротший термін - за 1,5 року. Вже 15 листопада "Арена Львів" прийме перший товариський матч між збірними України і Австрії, а 24-25 грудня відбудеться відкриття нового аеропорту, який прийматиме літаки з різних країн світу.

"Динаміка росту економіки на Львівщині спостерігається не лише в будівництві, розвитку інфраструктури, але й у промисловості", - зазначив керівник.

Тому є надія, що Україна і Катар зможуть співпрацювати як у сфері спорту і культури, так і в галузі економіки.

Керівник делегації Катару Хамад Лахдан висловив подяку організаторам зустрічі, адже протягом короткого візиту вдалося чимало побачити і навіть взяти участь в урочистому відкритті стадіону.

"В Катарі відомі досягнення України в галузі економіки, і ми зацікавлені у тісній співпраці. Ми ознайомилися з будівельною компанією "Альтком" і плануємо у майбутньому організувати зустріч з представниками цієї компанії. Наш приїзд - це перша ластівка до співробітництва", - зазначив Хамад Лахдан.

Делегація Катару також відвідала ТзОВ "Львівські автобусні заводи", де оглянула продукцію нового покоління з низьким рівнем підлоги - "CityЛАЗ" А183 NG, "CityЛАЗ" А292D5, та туристичний лайнер із підвищеною комфортабельністю НеоЛАЗ 5208.

Коментарі ()