Головне

Влада Харкова скаржиться на недофінасування підготовки до Євро

31.10.2011 17:14 205 0

Харків недоотримав на підготовку до Євро-2012 з державного бюджету понад півмільярда гривень.

Про це заявив перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов.

"Держава за програмою підготовки до Чемпіонату Європи так і не виділила Харкову понад 500 млн грн, з них понад 150 млн грн - на реконструкцію та ремонт доріг", - сказав він.

"Я вже не кажу про те, що не дали грошей на реконструкцію гуртожитків для поселення вболівальників, взагалі не профінансували роботи з оновлення та ремонту медичних установ, хоча ці заходи є в програмі і затверджені постановою Кабінету Міністрів на цей рік", - продовжив Кривцов.

Він підкреслив, що якби місто отримало обіцяні гроші з держбюджету, то не було б потреби вкладати свої кошти в той самий ремонт доріг.

"У такому випадку ми б виконали нашу добровільну обіцянку виділити з міського бюджету гроші на реконструкцію "Металіста". Тепер розглядаємо наші фінансові можливості", - розповів він.

"Ми планували в грудні знайти 9,2 млн грн, які нам залишилося профінансувати. Ми сподіваємося, що якщо гроші все-таки з Києва надійдуть і ми розрахуємося з будівельниками, які ведуть дорожні роботи, то легко знайдемо ці 9,2 млн грн". - зазначив чиновник.

"Але якщо гроші з держбюджету не прийдуть, то мені важко сказати, де ми візьмемо ці кошти цього року. Може, профінансуємо ці роботи на початку наступного року", - наголосив перший заступник міського голови.

Олександр Кривцов зазначив, що в уряді добре знають про цю проблему, оскільки обласна та міська влада постійно порушують це питання.

"На сьогодні міський голова Геннадій Кернес працює над тим, щоб потрапити на прийом до Президента і доповісти йому про стан справ", - цитує Кривцова ukrinform.ua.

Коментарі ()