Головне

"Енергія" скаржитиметься Суркісу на суддівство

26.10.2011 13:38 366 0

Рівень суддів в українському футзалi вкрай низький, більш того - більшість рефері є хабарниками, боротися з якими у нинішніх умовах неможливо без зовнішнього втручання.

Про це пiсля матчу "Енергiя" -- "Локомотив" заявив наставник господарiв Станiслав Гончаренко.

"Суддi вiдчутно вiдстають вiд розвитку нашого футзалу. I вiд свiтового також. Парадокс у тому, що такi арбiтри, як Геннадiй Гора та В'ячеслав Дараган (рефері звітного матчу), вийшли на мiжнародну арену i потрапили у
список арбiтрiв УЕФА. Вони це зробили лише завдяки тому, що постiйно носять портфелi Геннадiя Лисенчука, президента Асоцiацiї мiнi-футболу України", - каже тренер.

"Геннадiй Гора вже добрий десяток лiт працює у штабi Лисенчука, якому прислужує. За такi заслуги реферi й потрапив до списку УЕФА", - продовжив Гончаренко.

"В'ячеслав Дараган бiльш квалiфiкований, вiн може добре судити. Але не робить цього через свою заангажованiсть. Вiн має мiсiю пiдносити снаряди для президента. Наводжу конкретнi приклади. Минулого сезону з дев'яти матчiв пiвфiналiв i фiналiв сiм наших поєдинкiв обслуговували Гора та Дараган, а в шiстьох iз них iнспектував Лисенчук. Вiн постiйно возить цих хлопцiв iз собою", - зазначив фахівець.

За словами Гончаренка, проблема в суддiвствi значна, і не лише він має претензiї до реферi - "Єнакiєвець" також невдоволений їхнiми дiями, ображених багато.

"Арбiтрiв призначає суддiвська колегiя, що працює пiд орудою Асоцiацiї мiнi-футболу України. Нею керує пан Лисенчук. Тому-то суддi не вiдчувають страху за свої помилки, бо мають високий "дах", - з сумом зазначив тренер.

"Але ж ми не сидимо мовчки! Пожалiємося Суркiсу! Асоцiацiя мiнi-футболу функцiонує пiд опiкою Федерацiї футболу України. Тож ми проситимемо, щоб суддiв призначав жереб, а не одна людина. На жеребкування запросимо всiх. Такi речi мають вiдбуватися прозоро, а не десь у кабiнетах", - цитує Гончаренка expres.ua.

Коментарі ()