Головне

Колесніков запевняє, що тепер за 15 годин можна проїхати Україну із заходу на схід

26.10.2011 10:44 358 0

Підготовка до Євро-2012 стала надзвичайно потужним стимулом для розвитку інфраструктури всієї України.

Принаймні, на цьому наголосив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"У результаті підготовки до Євро-2012 значно поліпшився стан транспортної інфраструктури України. Вже зараз від західного кордону до Києва можна дістатися дорогою першої категорії", - зазначив він.

Колесніков наголосив, що до 2015 року буде завершено трансукраїнську магістраль.

"Це дасть змогу перетнути автомобілем Україну - подолати відстань із заходу на схід України щонайбільше за 15 годин", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Колесніков також відзначив суттєвий розвиток аеропортів, поінформувавши своїх європейських колег, що до Євро-2012 в Україні з'являться чотири надсучасних аеропорти, три з яких дадуть змогу приймати далекомагістральні літаки.

Крім того, віце-прем'єр-міністр поінформував своїх колег про транспортні коридори, які функціонуватимуть в Україні до Євро-2012, відзначивши стрибок у розвитку залізничного транспорту і найближчі плани в цьому напрямку.

"Найближчим часом в Україні буде електрифіковано 4,5 тис. залізничних колій, що значно поліпшить екологічну ситуацію і дасть змогу зменшити використання кількості палива", - сказав він.

Одним із ключових пріоритетів транспортної політики України, як зауважив Б.Колесніков, є подальша потужна розбудова транспортної інфраструктури, яка б сприяла реалізації транзитного потенціалу. На переконання віце-прем'єр-міністра, повноцінне розкриття транспортного потенціалу кожної держави можливе лише за умов тісної взаємодії з сусідніми країнами, пише ukrinform.ua.

Коментарі ()