Головне

Уболівальники-інваліди можуть не їхати до України, бо тут для них немає умов?

24.10.2011 12:21 289 0

Інфраструкутра України не підготовлена до прийому фанатів з обмеженими фізичними кондиціями.

Про це ідеться в матеріалі Deutsche Welle.

Наприклад, жоден з об’єктів у Львові не пристосований повною мірою до потреб інвалідів. Про це в коментарі виданню повідомив координатор програм безбар´єрності Національної Асоціації інвалідів України Ярослав Грибальський.

Зауваження є до всіх об’єктів: стадіону, аеропорту, доріг, реконструкції центральної частини міста, культурних закладів і навіть готелів.

"Мені сумно, коли вкладаються значні кошти, а розуміння щодо доступності немає. Ми оглядаємо об’єкти, робимо свої висновки, готові їх надати, а нам кажуть: "Вибачте, нам не до вас". Можливо, це так, - каже координатор програм, коли все робиться поспіхом і терміни підтискають, але хто це потім перероблятиме?", -  запитує Грибальський.

Європейський вболівальник, який звик до комфорту, прибувши на чемпіонат в Україну, може відчути справжній екстрим, і щонайменше буде здивований, вважає Ярослав Грибальський. За його словами, по всій Європі серед людей з інвалідністю нараховують півмільйона фанатів футболу, які готові не залежно від відстані приїхати на матчі у ту чи іншу країну.

Коментарі ()