Головне

Італія відмовила у візах збірній України з карате

20.10.2011 14:24 713 0

Збірна України з карате залишилася за бортом чемпіонату світу, що за кілька днів відбудеться в італійському Турині, оскільки спортсменам відмовили у візі.

Тренери підозрюють, що таким чином італійці позбулися серйозних конкурентів.

Три роки тому українці на змаганняїх в Італії посіли друге місце.

"Нас було 27 спортсменів, але ми зайняли 2-ге місце. Цього разу італійці мабуть бояться, що приїдуть 70 людей і посядуть перше місце загальнокомандне", - каже  тренер національної збірної з куміте Андрій Зима.

Торік у Польщі на чемпіонаті світу - теж друге місце у командному заліку. Тренери підозрюють, що підґрунтя нечесної гри - у боязні конкуренції. Відпочатку італійці неохоче давали документи зі свого боку.

У візовий центр у Києві спортсмени звернулися на початку жовтня, до пакету документів - жодної претензії. Але віз у паспорті вони так і не побачили. Нібито через відсутність листа оригіналу підтвердження від італійських колег. Лист з Італії, надісланий поштою, дипломатів не влаштував.

На оформлення віз спортсмени витратили по півтори тисячі гривень плюс ще по п’ятсот євро на готель та квитки. На лист ТСН консул не відгукнувся. Телефоном співробітники від коментарів відмовилися, пише prosport.tsn.ua.

Коментарі ()