Головне

Колесніков відкрив у Донецьку готель, який побудував Ахметов

19.10.2011 15:30 204 0

Віце-прем’єр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков відкрив у Донецьку реконструйований до Євро-2012 готель "Шахтар Плаза".

Високопосадовець сказав, що до оновлення цей об’єкт готельної інфраструктури нагадував роки розвинутого соціалізму, а також подякував інвесторам, які вклали свій капітал у реконструкцію, повідомляє Інформаційний центр Україна-2012.

Готельно-ресторанний комплекс має 322 комфортабельних номера, обладнаних кондиціонерами, міні-барами і міні-холодильниками, LCD-телевізорами з доступом до 30 телеканалів, а також мережі інтернет у номерах і холах готелю. У "Шахтар Плаза" є сучасний зал для проведення конференцій, конгресів, урочистих зборів, зал вміщає до 500 учасників і обладнаний сучасною системою синхронного перекладу, яка дозволить проводити заходи найвищого рівні.

Окрім того, "Шахтар Плаза" дуже зручно розташований - усього в кількох сотнях метрів від головного стадіону Євро-2012 в Донецьку - "Донбас Арени".

Віце-прем’єр зазначив, що орієнтовно від 70 до 80 готелів буде побудовано в Україні до Євро-2012. "В середньому реконструкція одного такого об'єкта обходиться в 30-35 мільйонів доларів, в результаті приблизна цифра за вкладеннями в готельний бізнес складе понад 2 мільярди. Однак, остаточно визначити суму можна буде до 1 травня 2012 рок", - сказав Колесніков.

Він нагадав, що тільки в Донецьку через місяць будуть введені в дію друга черга готелю  "Вікторія", потім готелі "Європа" і реконструйовані готелі  "Україна" та  "Київ". Водночас він зазначив, що навіть в таких високорозвинений країнах, де вже проходили чемпіонати Європи, на вирішальні матчі відчувається дефіцит готелів високого класу, і тому це відома проблема, з якою доводиться стикатися практично скрізь. 

"Менше комфорту для багатих уболівальників, на жаль, всіх задовольнити не вдасться", - підкреслив пан Колесніков, говорячи про те, що відчувається дефіцит для готелів класу 5 зірок.

Віце-прем'єр підкреслив, що зі свого боку міська і обласна влада зробила максимально все, для того, щоб фінальна частина чемпіонату Європи 2012 року пройшла тут на високому рівні.

Коментарі ()