Головне

У 2011 році відкрили 860 км нових доріг?

17.10.2011 11:00 219 0

З початку року близько 860 км українських автомобільних доріг загального користування збудовано, відреконструйовано та відремонтовано, інформують у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Зокрема, 22 вересня 2011 року було відкрито рух на 27 км автомобільної дороги М-07 Київ – Ковель – Ягодин у Волинській області, що задіяна до проведення чемпіонату з футболу Євро-2012. Нині ремонтно-будівельні роботи на цій дорозі ведуться одночасно у Київській, Житомирській, Рівненській областях, після їх завершення у жовтні - першій декаді листопада поточного року, - це буде понад 260 км оновленої траси. Також цього року завершаться роботи на під’їзних дорогах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні: Львів-Краковець, Львів-Шегині, Львів-Рава-Руська загальною протяжністю 150 км. У цілому у 2011 році заплановано відкрити рух на 1133 км доріг загального користування, задіяних у проведенні Євро-2012.

Нині ж тривають роботи на автомобільній дорозі Київ-Чоп, на деяких ділянках дороги Київ-Харків-Лубни. На напрямку Ульянівка – Миколаїв на Миколаївщині вже відремонтовано 121 км дороги, на Кіровоградщині – 20 км. Ремонт цієї дороги планується закінчити до кінця року. Виконуються роботи на маршрутах між Харковом і Донецьком, Донецьком і Луганськом, Дніпропетровськом і Донецьком, зокрема, на підходах до Донецька на автодорозі Слов’янськ-Донецьк – Запоріжжя. Розпочато будівництво у Запорізькій області об’їзної дороги навколо Мелітополя, повідомляє Інформаційний центр Україна 2012.

Нагадаємо, до кінця року відповідно до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг загального користування та обсягів їх фінансування передбачено збудувати та відремонтувати близько 2 тис. км автомобільних доріг.

Коментарі ()