Головне

Платіні: Навантаження у підготовці до Євро несе влада, а не приватні інвестори? Це не проблема

26.09.2011 19:48 355 0

Україна загалом та Донецьк зокрема демонструють непоганий рівень прогресу у підготовці до Євро-2012, а яким чином це досягається - питання не до європейської футбольної влади. 

Про це заявив чільник Європейського футбольного союзу Мішель Платіні під час візити до Донецька, повідомляє сайт "Шахтаря".

"Ми побачили прогрес, який намітився в вашому місті. Звичайно ж, існують невеликі проблеми в готельній сфері. Ми також подивилися і аеропорт. Можливо, він не буде повністю готовий до заявленої дати, але, думаємо, до Євро - точно", - вважає він.

"Донецький стадіон не має жодних проблем. Це прекрасна арена! Нарада тут тривала 30 хвилин, ось це все ми й обговорювали на ній. Як сказав пан Колесников, великих проблем вже не існує, але є дуже багато маленьких. Міські, обласні, державна влада і адміністрація УЄФА готові працювати разом, щоб все завершилося благополучно", - переконаний француз.

"Хочу сказати, що дуже багато що вже зроблено, а також є бажання людей вирішити всі питання. Я з перших днів говорив, що для Польщі та Україні це буде велике завдання. Але впевнений, все буде на високому рівні. Мені здається, що ми зможемо добре провести змагання. Для цього я і адміністрація УЄФА тут - щоб допомогти вам зробити це свято незабутнім", - додав Платіні.

Платіні не бачить проблеми у тому, що за останні два роки основне навантаження у підготовці до Євро-2012 несе державний бюджет, а не приватні інвестори.

"Для мене це не проблема. Мені здається, що це завдання української влади. Тому що коли Україна та Польща запросили Євро, вони вже знали, що їх очікує. Для мене це вторинне питання, а от для пана Колеснікова - проблема", - зазначив він.

"Дуже важливо, щоб стадіони були профінансовані приватним сектором, а не державними властями. Якщо ми, приміром, захочемо організувати концерт Шакіри або будь-який інший співачки, то це буде зробити набагато важче, коли стадіон належить державній владі", - продовжи президент УЄФА.

"Приїхати в Україну в якості туриста після Євро-2012? Чому б і ні? У мене вже є тут друзі. Я сподіваюся, що після Євро-2012 Польща і України будуть так само гостинні до мене. Вони будуть раді знову мене прийняти на своїй землі", - резюмував він.

Коментарі ()